Porsche Cayenne'in üçüncü nesli tanıtıldı

Porsche'nin en beğenilen modellerinden biri olan Cayenne'in üçüncü nesli yollara çıkmaya hazırlanıyor. Porsche Cayenne geliştirilmiş şasisi, yeni motorları ve yeni sürücü destek sistemleriyle fark yaratıyor. Yeni Cayenne Türkiye'de Aralık ayından itibaren satışa sunulacak. 

 

Porsche, üçüncü nesil Cayenne'i tanıtıyor. Tamamen yeniden kurgulanan bu başarılı modelinin sunduğu gündelik kullanıma yönelik üst düzey konfora, daha da ileri seviyede bir Porsche performansı eşlik ediyor. Otomobilin güçlü turbo motor seçenekleri, sekiz vitesli Tiptronic S şanzımanı, yeni şasi sistemleri ve tümüyle bağlantılı inovatif gösterge ve kumanda konsepti, spor performans ve konforu bir üst seviyeye çıkarıyor. 

 

DAHA SIKI BİR TASARIM VE DAHA GENİŞ TEKERLEKLERLE VURGULANAN DİNAMİZM

Cayenne'in dış görünüşü, Porsche Design DNA'sından izler taşıyan bir tasarımla zenginleştirilmiş. Bir önceki versiyona göre daha geniş olan ön hava girişleri, otomobilin performansındaki artışın işaretlerinden biri. Yeni yatay ışıklar, SUV'aduruyorken bile daha geniş ve atletik bir görünüm kazandırmış. Önceki versiyona kıyasla, aynı aks mesafesine (2.895 milimetre) rağmen 63 milimetre daha uzun ve tavan yüksekliği de 9 milimetre daha kısa olan Cayenne, 4.918 milimetrelik boyu ve yan aynalar hariç 1.983 milimetrelik genişliği ile zarif ve modern bir görünüme sahip. Bagaj hacmi de 100 litre artışla 770 litreye çıkmış. 

 

Porsche, farlara üç aşamalı bir aydınlatma konsepti getirmiş. LED far, Cayenne'de standart donanım olarak geliyor. Bir üst seviyede ise viraj ışığı ve otoyol ışığı gibi aydınlatma seçenekleri sunan opsiyonel Porsche DynamicLightSystem (PDLS) yer alıyor. En üst donanım seçeneği ise PDLS Plus dahil matrixhüzmeli LED farlar. 

 

CAYENNE VE CAYENNE S SUNULUYOR

Porsche yeni SUV modelini, iki versiyon halinde pazara sunuyor: 6 silindirli, 3 litrelik turbo motorlu Cayenne 340 hp güç üretiyor ve 450 Nmtorka sahip. Dolayısıyla, Cayenne'in standart versiyonu dahi üst düzey bir sürüş performansı sunuyor. Sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 6,2 saniyede (SportChrono Paketiyle 5,9 saniye) çıkan bu versiyonun azami hızı ise 245 km/s. Pazara sürülecek ikinci Cayenne modeli ise Cayenne S. Bu modelin kalbinde ise çift turboşarjlı 2,9 litrelik bir V6 motor yer alıyor. Yeni geliştirilen bu motor 440 hp gücünde ve 550 Nmtork üretiyor, yani önceki nesle kıyasla 20 hp daha güçlü. Cayenne S bu sayede sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 5,2 saniyede (SportChrono Paketiyle 4,9 saniye) çıkabiliyor. Azami hızı ise 265 km/s.

 

YOLDA DAHA HIZLI, ARAZİDE DAHA DA ETKİLEYİCİ: TİPTRONİC S VE PTM

Cayenne'in hem sportifliği hem de konforu daha da ileriye taşıyan geliştirilmiş performans aralığının ardında yatan temel sebeplerden biri, yeni, 8 vitesli Tiptronic S şanzıman. 

 

Cayenne, zorlu arazi koşullarında bile keyifli bir sürüş sunuyor. Önceden programlanmış arazi modları sayesinde sürücü, mevcut koşullara en uygun ayarları kolayca seçebiliyor. Varsayılan ayar, Yol programı. Diğer dört mod ise, sürüşü hafif arazi koşullarına uygun hale getiren Çamur, Mıcır, Kum ve Kaya seçeneklerini devreye sokuyor. Porsche, tüm Cayenne modellerinde güç aktarımında aktif dört tekerlekten çekiş sisteminden yararlanıyor. Akıllı ve tümüyle değişken Porsche Traction Management (PTM) sistemi, tahrik kuvvetini ön ve arka akslar arasında dağıtıyor. 

 

911'İN İZİNDE: HAFİF ŞASİ İLE ÖN VE ARKADA FARKLI EBATTA LASTİKLER

Yeni Cayenne'de spor otomobil, arazi aracı ve turing olmak üzere üç farklı şasi konsepti tek bir tasarımda buluşturulmuş. Bunun için de ayrı bir bağlantı tasarımına sahip bir ön aks ile çok bağlantılı bir arka akstan oluşan yeni, hafif bir şasi tasarlanmış. Yeni tasarımın spor otomobillerden ödünç aldığı özelliklerden biri de, ön ve arkada farklı ebatlardaki lastiklerin bulunması. Bu, virajlarda dengeyi ve sürüş dinamiklerini artıran bir özellik. 19 inçlik tekerleklerin standart olduğuCayenne'de 21 inçe kadar opsiyonel tekerlek seçenekleri de bulunuyor.

 

YENİLİKLER: ARKA AKSTAN YÖNLENDİRME, HAVALI SÜSPANSİYON, DEVRİLME ÖNLEYİCİ

Bu format, Porsche 4D Chassis Control sistemi tarafından analiz ve senkronize edilen aktif şasi sistemleri için ideal altyapıyı oluşturuyor. Gerçek zamanlı olarak çalışan sistem, yol tutuşunu daha da iyileştiriyor. CayenneS'te standart olarak bulunan aktif PASM sönümleme sistemi haricindeki diğer tüm şasi sistemleri, Porsche tarafından yeni geliştirilmiş. Cayenne'deki bir diğer yenilik ise, ilk kez kullanılan elektrikli arka akstan yönlendirme sistemi. Daha önce hem 911 hem de Panamera'da test edilen ve kullanılan bu sistem virajlarda çevikliği artırdığı gibi, yüksek hızlarda şerit değiştirirken otomobilin dengesini korumasına da yardımcı oluyor. Daralan dönüş yarıçapı ise gündelik kullanımda kolaylık sağlıyor.

 

Yeni üç amortisör teknolojisine sahip opsiyoneladaptif havalı süspansiyon, sportif ve sıkı bir yol tutuşu, bir turing otomobilinden beklenen sürüş konforuyla buluşturmuş. Opsiyonel Porsche DynamicChassis Control (PDCC) devrilme önleme sistemiyle sportif sürücüler dilediklerinde hidrolik sistemden, 48 voltluk güçlü bir elektrikli sisteme geçiş yapabiliyorlar.