Mitsubishi L200, daha güçlü daha ekonomik

 

Yavuz MÜFTÜOĞLU

 

Mitsubishi'nin baştan aşağı yenilenen pikap temsilcisi L200, 5. nesil ile test köşemizin bu haftaki konuğu oldu. Japon otomotiv üreticisinin 70 yıllık pikap tecrübesini yansıtan bir araç. Yeni motor ve şanzımanı, güçlendirilen gövdesi, konfor ve güvenlik öncelikli donanımlarıyla dikkat çekiyor.

 

Daha zengin donanım ve daha konforlu sürüş vaadi ile yollara çıkan 5. nesil Mitsubishi L200, artık daha sportif bir tasarıma sahip. www.otomobilsahibi.com  Yeni L200'in dış tasarımı tamamen yenilenirken bir önceki nesili unutturmayan bazı karakteristik tasarım öğeleri de korunmuş.  Kabinin arka kısmının "J" şekilli yapısı gibi. Pikap türü araçların arka koltuklarında otomobildeki gibi rahat oturmaya olanak tanıyan bu özellik, L200'ü rakiplerinden ayıran önemli bir ayrıntı. 

 

 

Önceki modelle karşılaştırıldığında, yeni L200'ün kasa, yük kapasitesinden fedakarlık etmeden, kısaltılmış bir dingil mesafesi sunuyor.

Önceki modelde 460 mm olan kasa derinliği yeni L200'de 475 mm'ye çıkarılmış. www.otomobilsahibi.com Kasa, yükleme ve boşaltma işlemleri de daha kolay yapılacak şekilde dizayn edilmiş. 5285 mm uzunluk, 1815 mm genişlik ve 1780 mm genişlik ölçülerine sahip Mitsubishi L200'ün taşıma kapasitesi 960 kg, çekme kapasitesi ise 2700 kg.

 

İÇ MEKANDA BİNEK KONFORU...

 

L200 iç mekanda da bir ticari araçtan fazlasını sunuyor. İç mekanda otomobil konforu ile karşılaşıyoruz. Anahtarsız çalıştırma sistemi, ısıtmalı ve elektrik kumandalı sürücü koltuğu, deri koltuklar, açısı ve yüksekliği ayarlanabilen deri direksiyon, direksiyon üzerinde manuel vites değişimi sağlayan kulakçıklar, çift bölgeli tam otomatik klima otomobil konfor özelliklerinden bazıları. Vites önünde ve arkasında, kapı içlerinde, torpido ve kol dayama bölümünde de küçük eşyalar için yeterli alan sunulmuş. Baş ve diz mesafesi de bir önceki nesle göre daha da artırılmış. 

 

 

Otomobilde zaten var olan aktif denge ve çekiş kontrolü, fren destek sistemi, fren öncelik sistemi, elektronik fren gücü dağılım sistemi, ABS ve acil duruş sinyali özelliklerine eklenen şerit takip uyarı sistemi, yokuş kalkış desteği ile  güvenlik daha da zenginleştirilmiş. 

 

Ayrıca donanım seviyelerinde 7 hava yastığı standart sunuluyor. Vitesin hemen arkasında bulunan yuvarlak butonla bulunduğunuz araziye göre sürüş modunu değiştirmek mümkün. Mitsubishi L200'de sunulan 2H, 4H, 4HLc, 4LLc adındaki 4 aşamalı arazi şanzımanıyla çok zorlu şartlarda bile rahat ve güvenli bir sürüş yapmak mümkün. www.otomobilsahibi.com  L200'de oturma pozisyonu çok iyi ayarlanmış, geniş ve daha uzun sırt dayama alanları sürücünün konforunu artırıyor. Kaputun kenarları öne doğru eğilmeden görülebiliyor ve ön tarafta yanaşmalar esnasında zorluk çekilmiyor.

 

 

Test aracımızda görev yapan 2.4 litrelik MIVEC dizel motor 3500 d/d'de 181 Hp güç ve 2500 d/d'de 430 Nm'lik tork değeri sunuyor. 5 ileri otomatik şanzımanla kombine edilmiş ünite fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 11.8 saniyede gerçekleştirirken, 177 km/s maksimum hıza sahip. 

 

Hızlanma isteğindeki motor, gaz tepkilerine hızlı cevap veriyor. Motor -şanzıman uyumu başarılı. L200, hızlanma ve esneklik testlerinde oldukça atak bir yapıya sahip. 

Yumuşak direksiyon sistemi sayesinde, bu uzunlukta ve ağırlıktaki bir aracı yönlendirmekte zorlanmıyorsunuz.