Koza otomotiv, Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından; mükemmelliğin temel kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla yürütülen Ulusal Kalite Hareketi, Türkiye’deki otomotiv tedarik sanayisinde yaygınlaşmaya devam ediyor. 

 

 

Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği’nin yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi’ne (UKH) farklı sektörlerden farklı şirketler katılmaya devam ediyor. 

 

Bu kapsamda tesislerinde; ulusal ve uluslararası otomotiv şirketlerinin ihtiyaçları doğrultusunda otomotiv aksesuarları alanında üretim gerçekleştiren Koza Otomotiv, KalDer üyeliği ile UKH’ye katıldı. Otomotiv tedarik sanayisinin önemli oyuncuları arasında yer almak adına kurumsal yapısını geliştirmek için çalışmalar yürüten Koza Otomotiv, ulusal kalite bilincinin yaratılması, geliştirilmesi ve toplam kalite yönetimi ile Mükemmellik Modeli uygulamalarının yaygınlaştırılmasının ilk adımı olarak görülen UKH üyeliği ile bu hedefine daha emin adımlarla ulaşmayı amaçlıyor.

 

 

UKH, YÜKSEK KATMA DEĞER SAĞLAYACAK!

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Koza Otomotiv CEO’su Ümit Hekim, UKH’ye katılımın hem şirketlerine hem de çalışanlarına yüksek katma değer sağlayacağını vurguladı. Hekim, “KalDer ile yaptığımız işbirliği; ürettiğimiz ürünlerde çıktıların iyileşmesi, çalışanların kalite bilincinin artması noktasında önemli faydalar sağlayacak. Koza Otomotiv olarak ana misyonumuz; ulaşım araçları yan sanayi sektörüne markalarıyla yön veren global firma olmak. Misyonumuza ulaşmak adına ilerlediğimiz yolda KalDer ile yapılacak çalışmaların son derece yararlı olacağına inanıyorum. KalDer ile yürüteceğimiz işbirliklerinin uzun yıllar devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

MÜKEMMELLİK YOLCULUĞU İÇİN YOL HARİTASI BELİRLENİYOR! 

 

Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.