ARKAS LOJİSTİK FİLOSUNA GÜÇ KATIYOR

Arkas Lojistik büyüme hedefleri doğrultusunda, yılın ilk yatırımını açıkladı. 60 adet Ford Trucks çekici ilefilosunu hem gençleştirdi hem de gücüne güç kattı. 

 

Diane Arcas "Yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 25 milyon TL yatırımla başlıyoruz "dedi. 

2017'yidolar bazında yüzde 15 büyüme ile kapatarak 2018'de de yeni yatırımlara odaklanan Arkas Lojistik, büyüme hedefleri doğrultusunda, Ford Trucks ile tekrar iş birliği gerçekleştirerek 60 adet Ford Trucks 1848T ADR'li çekici satın aldı. Tamamen Türk mühendislerin geliştirdiği ve Türkiye'de üretimi yapılan Ford Trucks çekicilerle filosunu güçlendirdi. 

 

Hedeflerinde sürekli gelişim ve büyümenin her zaman olduğunun altını çizen Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas "2018 yılında dolar bazında yüzde 20 büyüme hedefimiz doğrultusunda yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2017 yılında toplam 23,5 milyon TL'lik çekici ve dorse yatırımı yapmıştık. Bu yıla baktığımızda henüz yılın başında olmamıza rağmen25 milyon TL civarında yatırım yapıyoruz. Yeni çekici ve dorse planlarımız dahilindehizmetlerimizin gerektirdiği ölçüde filo yatırımlarımız daha devam edecek." diyerek yeni yatırımların sinyalini verdi.

 

Arkas Lojistik, konteyner taşımalarının yanısıra geniş nakliye tedarik ağı ve özvarlık araçları ile Türkiye'nin 81 iline dağıtım hizmeti verecek kapasiteye ulaştı. Müşteriler ile yapılan uzun vadeli kontratlarla öne çıkan Arkas Lojistik, dağıtım hizmetlerinin yanısıra kapalı depoculuk, konteyner terminal hizmetleri, hava ve deniz forwarding hizmetleri ile uluslararası kara nakliyesi hizmetlerini komple lojistik hizmetleri olarak aynı anda verebiliyor. Konteyner terminal alanında bu sene Yenice, Aliağa, Kaklık ve Kocaeli Körfezi'nde yeni depolarını müşterilerinin hizmetine açan Arkas Lojistik demiryolunda öncü bir proje olan Bakü Kars Tiflis demiryolu hattına sağladığı yük potansiyeli ile adını öne çıkardı.2018 planında lokomotif yatırımları da olan Arkas Lojistik proje taşımalarında da son yıllarda uzmanlaşarak rutin taşıma çözümleri dışında müşteriye farklı çözümler de üretiyor.

 

Arkas Lojistik'in konteyner taşımalarında, yurtiçi ve yurtdışı FTL ve ADR'li taşımalarda kullanacağı Ford Trucksçekiciler Türkiye çapında geniş servis ağı, satış sonrasında sunulan tercihli ve avantajlı  garanti uzatımı ve bakım anlaşma seçenekleri ile işletme ve servis maliyetlerinde tasarruf sağlıyor.

 

Diane Arkas "Tüm bu stratejiler doğrultusunda filomuza katılacak olan bu yeni 60 çekici gücümüze güç katacaktır" diyerek konuşmasını bitirdi. 

 

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan ise yurt içinde ve yurtdışında birçok önemli noktada lojistik, taşımacılık ve depolama hizmeti veren Arkas Lojistik'in sektör için önemli bir değer olduğunu vurgulayarak; "Arkas Lojistik'in tercih ettiği Ford Trucks 1848T çekicilerimiz, taşımacılığın gerektirdiği hız ve performansı maximum seviyede sunarak, yakıt tüketimi, servis bakım aralığı ve işletim maliyeti avantajlarıyla her koşulda Arkas Lojistik'in hizmetinde olacak, hayatını kolaylaştıracak.  Biz de Ford Trucks olarak satış sonrası için; gerekli olduğu her şartta ve koşulda yardımcı olmak için hazır durumdayız. Lojistik firmalarımızın yurtdışında da tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla bayi ağımızı dünya çapında her geçen yıl artırıyoruz. Hedefimiz 2018 yılı sonuna kadar yurtdışında 40 ülkede hizmet vermek." dedi.

 

YATIRIMLARDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONUSUNU ÖNEMSİYOR 

 

Tüm bunların yanı sıra büyük bir kara nakliye filosuna sahip olmanın sorumluluğunu taşıyan Arkas Lojistik sürdürülebilirliği de ilk sıraya koyuyor. Kara filomuzdaki araçları yıllık ortalama 25 milyon kilometre yol kat ediyor ve yaklaşık 8 milyon 750 bin litre yakıt tüketiyor. Bu kadar yüksek bir tüketimde araçların sunduğu yakıt tasarrufu, hem maliyet hem de sürdürülebilir çevre konusunda büyük bir geri dönüşüm sağlıyor. Bu nedenle araçlarını her yıl yenileyerek filosunun her zaman genç ve güçlü kalmasını sağlarken çağın gerekliliklerine uygun, çevreci araçlar tercih ediyor. Euro 6 normuna sahip bu araçlar yakıt tasarrufu sağlarken karbon salınımını düşürüyor. 

 

Bunun yanı sıra filosundaki araçların atık motor yağları da çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi amacıyla PETDER (Petrol Sanayi Derneği)'e teslim ediliyor.